Site menu:

Willy net in haar nieuwe huis


Willy Wagtail ...

12 weken oud en dan al zulke ogen, die zijn om verliefd op te worden en dat werden wij dus ook. 

We vielen als een blok en binnen 1 week konden we haar ons hondje noemen. Hoe gek kan het gaan.


hoe het begon & verder ging

Er is zoveel te vertellen over Willy maar waar begin je. Geboren op 1 november 2009 en een dochter van moeder Awesom Ashley of the Hunters Pride uit Nederland en vader CH'Tadore of Mayo Land uit Frankrijk [nu woonachtig in Portugal], oftewel Caramel  vandaar de krul in haar {Franse slag} staartje. Wegens omstandigheden heeft onze Willy geen stamboomchip maar daar is ze ons beslist niet minder om.

Caramel

Mama Ashly en papa Caramel zijn beide wit/bruin. 

Maar zo te zien heeft ze meer het uiterlijk en de
zwarte vlekjes van 
grootvader Forrest.

Als echte beginners hadden wij allemaal leuke dingetjes voor haar gekocht. Speeltjes, pluche botje wat een favoriet bleek en een heel mooi mandje waar ze ruim een maand mee gedaan heeft maar toen was het op. Cintha had me al gewaarschuwd, deze leukerdjes slopen. Ik had ook een kattenbak aangeschaft [ben een voormalig kattenmens !] met de goede bedoeling om de eerst plasjes op te kunnen vangen en achteraf bleek dat een hele goede koop te zijn. Niet voor de plasjes maar om te slapen en is nog steeds in gebruik op haar favoriete plekje in de serre.

In het begin hebben we wel een paar ongelukjes in huis gehad van plasje/poepje maar eigenlijk was dat meer onze schuld van niet opletten. We zijn begonnen met om de 2 a 3 uur naar buiten te gaan om langzaam af te bouwen naar nu 4 tot 5x per dag. Ook goed voor ons hoor deze wandelingetjes, komen we tenminste weer buiten. Met weer en wind en vooral na de afgelopen winter welke Willy niet altijd leuk vond [wij natuurlijk wel :>)] totdat er een hoop sneeuw lag natuurlijk, da's goud.

Over de nachten hebben we ook geen klagen. In de bench met een hondenkoekje en je hoort haar niet meer. Ook als we eventjes de deur uit moeten gaat ze de bench in met hetzelfde resultaat, stilte. Prima hondje hebben we.

Autorijden vind ze niet erg maar de auto in gaat nog niet soepel, moeten nog aan gewerkt worden. De camper begint heel langzaam te wennen en ze geeft zelf aan wanneer ze eigenlijk liever binnen wil zijn dan buiten dus dat lijkt de goede kant op te gaan. Het zal allemaal wel wennen en we zijn nog zoooooo klein.

Onze eerste maanden met Willy

01/03/2010.  Er zijn enige aanpassingen in huis geweest.

Een mandje hier en een mandje daar, heel veel speeltjes over de vloer en ons mooie dikke wollen karpet onder de salontafel hebben we opgeruimd aangezien we gek werden van het nee zeggen tegen het gegraaf.

Nu hebben we een hele gladde Ikea mat op de vloer, geen gegraaf meer, het staat leuk en is zonder hartzeer te vervangen na deze periode.

01/04/2010.  We mogen eindelijk op pupcursus.

Niet diegene die we op het oog hadden, daar mochten we vanaf 1 april op vrijdagavond komen maar dat was geen optie natuurlijk. 3 maanden op vrijdag niet weg kunnen als je een camper hebt…. Nu zijn we op donderdagavond in Naaldwijk bij , ik leer veel en Willy vind het ronduit geweldig om te spelen en zo nu en dan steekt ze er nog wat van op ook. 17 juni examen en we hebben ons diploma behaald, ahum, we zijn geslaagd !.

Voor het eerst samen met Willy met de camper op pad. Is even wennen, voor ons beetje minder ruimte en voor haar is het wennen aan de krappe afmetingen. Gaat goed, ook met de andere hondjes welke toevallig in de buurt zijn. 

05/05/2010 en ze is nu al loops.

Aad belde naar de zaak dat hij naar buiten ging met een geweer. Ik begreep niet gelijk wat hij bedoelde maar na enig uitleg ging er een lichtje branden. Beetje vroeg vond ik wel, hebben dus een snel volwassen hondje.  Gelukkig niet al teveel problemen gehag en na 2 weken was het weer over. Moeten er nu over nadenken wat we doen, laten helpen of niet maar daar hebben we de komende 100 dagen voor.

10/06/2010. Willy is lusteloos.

Geen fut, niet spelen op school en lopen is al helemaal niet leuk meer. In de loop van de week is dit erger geworden en ze was al geen fanatieke eter maar nu is dat helemaal in de ban gedaan maar het weigeren om te drinken trikkert ons om naar de dierenarts te gaan. We hadden al een vermoeden maar onze dame is behoorlijk schijnzwanger. Voor de zekerheid een bloedtest gedaan om de ziekte van Addison uit te sluiten en verder een pilletje tegen de misselijkheid, schijnzwangerschap en een vette rekening. We zullen dit dus gewoon uit moeten zitten.

19/06/2010. We hebben weer examen gedaan en geloof wel redelijk goed.

De enige op en aanmerkingen waren voor mij dus Willy zal wel geslaag zijn. Zullen dit pas in september bij aanvang van de vervolg cursus weten aangezien we op vakantie gaan en niet naar de prijsuitreiking kunnen.

Het eten ging nog steeds heel slecht maar sinds gisteren zijn we overgestapt van Eukanuba naar Royal Canin en daar is de dame behoorlijk van opgeknapt. Eet en drinkt weer voldoende en is weer heel erg tierig en ondeugend aan het worden, denk dat we door de nare periode heen zijn, nu op naar de pubertijd ???  

07/07/2010. En alweer terug van vakantie.

Lekker 3 weken vrij geweest en met de camper naar Zwitserland. Willy begint het heerlijk te vinden en wordt steeds makkelijker. Als we gaan rijden is het hup in haar mandje aan mijn voeten en ze is onder zeil maar zodra de camper stil staat dan zo snel mogelijk naar buiten, mmmmm ... gras eten. In het begin moesten we haar in en uit de camper tillen maar zo gaandeweg wordt de dame steeds brutaler en springt er nu uit. We moeten dus ietsje voorzichiger worden met open deuren.

Ze heeft onderweg heel wat geleerd, b.v. wat water is. Hebben een aantal keer aan een meertje gekampeerd en dat vond de dame wel wat. In het begin wat angstig maar aangezien het zo vreselijk warm was is het natuurlijk heerlijk verfrissend om je pootjes wat af te koelen. Sinds dat moment is er geen meertje veilig meer. Niet om te zwemmen hoor want zover zijn we nog niet maar ook dat zit er aan te komen denk ik.

Ondertussen zijn we ook een aantal keer naar het strand geweest en dat vinden we ook helemaal fantastisch. Lekker vrij [ja ja we durven] ravotten en spelen met alle hondjes.

14/07/2010. Vanmorgen heeft Aad de dierenkliniek gebeld.

Om te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste is voor Willy om haar te laten helpen om van de loopsheid en schijnzwangerschappen af te komen. Laatste week juli gaat ze naar Naaldwijk want daar wordt het via een kijkoperatie gedaan wat de minste belasting voor ons hondje is en het snelst weer op de been.

Voorlopig de komende weekends weer op pad en zijn nu in Zeist terecht gekomen aangezien dat een van de campings is waar je op de vertrekdag niet voor 12 uur weg moet en dan is het net of je en dag extra hebt en wie weet lopen we Cintha en Bart tegen het lijf. Was de vorige keer heel erg gezellig.

26/07/2010. Vandaag van Cintha foto's ontvangen van broertje Woefer, zusje Willa [Pink] en broertje World Wide Webstar [Mylo], volgens mij lijken we toch wel een beetje op elkaar....

In oktober gaan we wandelen met de hele club en dan zien ze elkaar weer na een hele lange tijd terug. Zou Willy ze nog herkennen ?

02/08/2010. Afgelopen donderdag is Willy onder het mes gegaan, nou ja mes... 3 piepkleine gaatjes met 1 draadje met knoopje om het af te dichten en binnen 10 minuten was het gepiept zodat ze met een korte narcose zo weer bij de tijd was. Bijna dan want als voorafje heeft ze een shotje methadon gekregen waarvan ze roze olifantjes zag. Wij hadden een stoned hondje in huis voor anderhalve dag maar verder geen problemen en na 1 dag weer het ventje, ahum dametje.

Gaat helemaal goed, eet als een beer en speelt [en sloopt] weer als de beste. Ze is alleen dubbel zo blij als een van ons beide thuis komt. Ze heeft er blijkbaar toch iets van meegekregen dat we haar hebben achtergelaten !.

13/09/2010. We habben nog een kleine vakantie tegoed voordat de camper weer op stal gaat dus nog even ertussenuit en 12 dagen naar Frankrijk, op zoek naar het zonnetje want die is in Nederland behoorlijk de weg kwijt. Hebben een aantal mooie dagen gehad, het was niet echt heet maar wel lekker en warm genoeg om pootje te baden.

Willy zwemt nog steeds niet maar heeft ondertussen wel meer lef gekregen met water vooral als we stokjes gooien en wie weet, volgend jaar ?. 

meer avontuur, ..... lees verder