Site menu:

Winter in Jokkmokk, northern Sweden

Hoe het allemaal begon...

Ons leven is in januari 2010 een totaal nieuwe weg ingeslagen. Door alleen maar op visite te gaan bij een nichtje van mij die ons zo graag haar 3 Jack Russels wilde laten zien kwam ons leven totaal op z’n kop te staan. Hoe raar kan het lopen.


Welkom op onze nieuwe website

Ben er nog mee bezig maar hoop eerstdaags het web van onze hondjes weer helemaal op orde te hebben, bijna alles in het nieuw. De linken en menu items zijn nog niet uitgewerkt maar het verhaal is er dus kom vooral nog eens terug om het geheel te bewonderen. De ingebouwde refresh werkt jammer genoeg niet bij iedere brouwser, bij problemen doe F5 !

en verder ...

Wij waren niet echt hondenmensen, ik eerder een kattenmens maar de laatste van de 2 [bastaard] perzen welke ik had was z'n jaar of 10 geleden overleden en daarna wilden we geen huisdieren meer zolang we beide nog werkten. 

Aad is met ingang van 2009 gestopt met werken maar het idee van weer een huisdier kwam pas in 2010 na ons bezoek. We waren eigenlijk erg weg van de 3 hondjes en zoals iedereen denkt, en wij dus ook, dat deze jackies erg druk zijn viel het ons reuze mee waarmee het zaadje kon ontkiemen en Aad kon gaan spitten op internet.

Onze zoektocht leek een beetje op de jacht naar onze camper een aantal jaar geleden en dit was net zo snel beslist. Internet op, vinden en verliefd worden waarna er geen weg terug meer is. We waren wel op zoek naar vertrouwde adressen via de website van de Jack Russel vereniging aangezien we een gezond hondje wilden wat maar af te wachten is als je terecht komt bij een broodfokker. We vonden een nestje in het oosten van Nederland dus halve dag vrij nemen om te gaan kijken naar de 5 weken oude Jacks. Waren er weg van maar onderweg naar huis begonnen de twijfels en vonden dat dit het toch niet helemaal was dus Aad terug naar internet om een dag later, en nog wel vlakbij huis bij Kennel van t' Baci  onze Willy Wagtail te vinden. 

Dit hondje was al wat ouder [12 weken] en ze liep lekker over de vloer bij de fokker, speelde met de andere hondjes in huis [nichtje Vayla & moeder van onze Amber, tante Queeny, opa Forrest en Stitch] samen met een nest 5 weken oude pupjes [van Queeny] die rondscharrelden in huis en allemaal al een nieuw baasje hadden maar ... wij vielen als een blok voor Willy Wagtail en binnen een week was het beslist dat we er een huisgenoot bijkregen. 

De naam beviel ons ook. Een Kwikstaartje in het Aboriginal heet Willy Wagtail, dus ...
zoek het op via internet en je vind een vogeltje.

 

We hadden er nooit aangedacht als we allebei nog aan het werk waren geweest maar nu is er ruimte om aan z’n avontuur te beginnen. 

Meer Willy Wagtail