CANADA - gewoon a Family Story


Tot mijn schande moet ik bekennen dat mijn aller eerste reis
naar mijn broer Jilles in Canada pas in 2000 plaatsvond
en dat terwijl hij er toen toch al z'n 20 jaar woonde.
Sinds dat moment proberen we [als het enigsinds mogelijk is
  minimaal 1 x per jaar naar hem toe te gaan.In oktober 2004 was het onze 1e reis naar SUTTON. Het werd hierdoor niet alleen een familie bezoek maar ook gelijk een korte vakantie voor ons beide met een tripje naar Niagara en naar Fort Erie & Fort George wat een paar leuke dagen geworden zijn.

Onze reis voorbereiding is: het op zoek gaan naar de meest voordelige tickets welke te vinden zijn. Een zoektocht die heel vaak al begint tusen de 6 tot 10 maanden voordat we op pad willen of als we een hele mooie aanbieding tegen komen en dan spontaan besluiten te gaan. In de loop van de jaren, maar vooral op 1 januari 2008, zijn we in verband met overstappen enzo wel iets wijzer geworden en proberen nu alleen nog directe vluchten te boeken waardoor we tussen april & oktober uitkomen bij Air Transat, welke dan meestal de goedkoopste vluchten aanbied of als we buiten die periode willen, bij de KLM welke, indien vroeg genoeg geboekt, ook redelijk in prijs kan zijn.

We huren wel altijd gelijk een auto die we op de airport op kunnen halen aangezien het openbaar vervoer niet echt een optie is om in Sutton te komen, jammer want het zou wel veel geld schelen.

Op reis - Canada van 2000 tot en met ...

2020
2024
Corona, het zat er dus niet in om te gaan, daarna niet helemaal gezond en lijf en hoofd wilde niet zoals ik graag zou zien !

2019

Dit jaar 1 maal in Canada geweest om wat belangrijke zaken te regelen voor broer Jilles. Niet alles af kunnen ronden maar hopelijk begin volgend jaar weer een weekje om de puntjes op de I te zetten.

2014 / 2018
voorjaar en/of najaar
Vanaf 2014 t/m nu meestal in het voorjaar en het najaar. Laatste x  in oktober was 2017 maar dan is het al zooooo donker als ik aankom dat ik dat toch maar niet meer doe... Dit jaar in juni geweest en volgend jaar....... wie weet !!!

2013  Maart / april ? Ook dit jaar weer niet, gezondheid laat me nog steeds in de steek  en mijn hoop op een trip naar Canada ... zit er jammer genoeg weer niet in. Wie weet eind van het jaar ??? zal wel 2014 worden.


2012 Dit jaar geen reisje. Wel een heftig jaar geweest aangezien ik gestopt ben met werken, we gelijktijdig een Jack Russell pup van 8 weken in huis kregen en mijn gezondheid helemaal te wensen over liet waardoor we [dicht] aan huis gebonden waren.  Zoals het er nu uitziet wordt het maart / april 2013 voordat ik weer op pad kan. We zijn al op zoek.

April 2011  fotoboekje


In plaats van de "Indian Summer" in oktober hebben we dit jaar het vroege voorjaar gekozen om naar Sutton te gaan. Beetje kaal nog en de natuur loopt ruim een maand achter met Nederland. Terwijl het bij ons uitzonderlijk mooi weer was hebben wij in de vrieskou met een beetje sneeuw ons weekje in Canada doorgebracht. Maar goed, het ging erom dat we elkaar weer eens zagen en lekker bij konden praten in plaats van via skype of google talk.

Hebben nog een goede daad kunnen verricht door een gevangen racoon [wasbeertje], welke met z'n hele gezinnetje de zolder aan het vernietigen was, een behoorlijk aantal km's verderop de vrijheid te kunnen geven. En dan nu maar hopen dat ie niet weer de weg naar huis terug vind.

Heenvlucht ging voorspoedig en onze [huur]auto stond al klaar voor ons. De terugvlucht was rampzalig, druk volk met erg veel geloop wat niet bevoordelijk voor je rust is terwijl je de nacht door moet.

2010 Dit jaar zit een reisje er niet is. Beetje hectisch jaar plus dat we een pup in huis hebben die ik nu nog niet uit logeren wil gaan sturen, volgend jaar weer ?

Oktober 2009 Ja Ja ik mag weer, ruim een week zijn we in Canada. Ticket hadden we [zoals gebruikelijk] in april binnen. Nu eindelijk ook het fotoboekje

Deze reis was mijn verjaardags kadootje van Aad in april 2007. Beetje vroeg maar binnen is binnen.
New Year 2007/2008 zijn we in Canada.
 
December2007

Op 21/12/2007 gingen we op pad met zware vorst wat ons thuis landschap een schitterende uitstraling gaf, jammer dat ik dat gemist heb. In Canada was het 10 onder nul en behoorlijke laag sneeuw.

De heenweg met 1 uur vertraging was nog wel te doen, de terugweg op 01/01/2008 bleek iets minder leuk te worden met in Toronto 3 uur vertraging waardoor we de connecting flight misten. Dit koste ons 11 wachturen in Frankfurt om een vlucht naar Amsterdam te krijgen wat achteraf toch ook wel weer een voordeel opleverde, geen jetlag meer bij thuiskomst !.

Oktober 2006 Dit jaar was het een heel snel tussendoortje, slechts 5 dagen maar elkaar toch even gezien en dat is belangrijk

Oktober 2005 Ons weekje Canada in 2005
Dit keer hebben we een auto gehuurd via internet  [Cheap Car Rental.com] welke we op the Airport op konden halen, reuze makkelijk.
 Photoboekje moet nog  !een paar
fotoboekjes
uit 2004 

Sutton 2004 Niagara watervallen Fort Erie / Fort GeoreWinter in CanadaHeel veel kijk- en leesplezier op onze website en kom vooral nog eens terug !

by My Stats
Content is of TsT at Travelto-web.com 2004 / 2018