CONTACT · EMAIL
QIC Webfotoalbum - Schotland

Welcome to QIC
Webfotoalbum Schotland !


Schitterend mooie reis.

3 weken met de camper door Schotland wat een hele belevenis is geworden aangezien er in Schotland redelijk smalle zijn.

Het was de eerste keer met de camper wat beslist niet is tegengevallen. De campings waren goed en niet te duur. Goed
aangegeven en dus prima te vinden maar wij hebben natuurlijk ook het voordeel TomTom aan boord te hebben, ideaal.

Deze reis was er een van Kastelen en ruiines en ook Abby's en ruiines waarvan we weer heel erg veel foto's hebben
gemaakt waarvan hier een zeer ruime selectie in ons persoonlijke fotoboek.

Kijk ook eens op ons web
www.Travelto-web.com
voor meer verhalen, fotoboeken
en "Day by Day" verslag waarin ook linken naar de campings welke we bezocht hebben.

Veel plezier op onze site
Klik op een van onderstaande foto's om een fotopagina te openen


Gretna / Oban

Dag 1 & 2

Bij Scotch Corner afslaan naar Barnard Castle en dan door een schitterend mooi bergachtig gebied langs de River Tees naar Gretna. Jammer van het weer, we hebben er te weinig van kunnen zien.

Tot voorbij Glasgow is het snelweg maar bij Loch Lomond word het smaller waarna het een hele smalle A82 wordt waarbij je heel goed op je spiegel moet passen !!!. Met goed weer begonnen, later storm en regen maar bij aankomst in Oban was het weer redelijk goed.
   
Fort William

Dag 3 & 4

Uurtje lopen in Oban maar brrrrr, wat is het koud vanmorgen. Op route naar Fort William. Net buiten Oban hebben we Dunstaffnace Castle bezocht. Weer ineens omgeslagen, lekker !

Extra dag in Fort William. Boodschappen gedaan en MakeUp spiegel gekocht ter vervanging van onze rechter buitenspiegel......
"Inverlochy Castle" bezocht en voorbij onze camping Glen Nevis een doodlopende weg de berg op gevonden welke wij tot het eind [beetje verder dan we dachten] en weer terug hebben gelopen. Mooi, mooi en mooi.
   
Glenfinnan / Mallaig

Dag 5

Fort William richting Mallaig met een stop bij het Glenfinnan monument en museum. Hier zijn schitterende wandelingen te maken.

Via zeer smalle weg waar je weer even aan wennen moet, naar Mallaig waar het gezellig druk was aangezien de trein net was aangekomen. Na iets te eten hebben gehaald terug naar Arisaig voor de Camping aan het strand.
   
Spean Bridge / Commando Memorial

Dag 6

Spean Bridge.
Een toeristen winkel [en whisky] met gelijk een SPAR op de hoek voor de gewone boodschappen.
Stukje verder het Commando Memorial wat een hele indrukwekkende plek is. Aardige camping in Invergarry.
   
Eilean Donan Castle - Portree

Dag 7 & 8

Schitterende route van Invergarry naar Portree op Skye. Stop bij "Eilean Donan Castle" welke nog geheel intakt is en heel erg de moeite waard vooral met z'n schitterende omgeving.

Portree, een leuk klein haven plaatsje maar gelukkig wel een Hospital/EHBO wat ik op dat moment hard nodig had. Goedkope maar aardige camping, alleen beetje schuin. Volgende dag gelukkig rechter plekje gevonden. Geen zin in koken, dus Fish and Chips.
   
Skye & Dunvegan castle

Dag 9 & 10

Met regenachtig weer op pad om de bovenlangs route Portree naar Dunvegan te maken. Is smal en schitterende en hebben ervan genoten ondanks het weer, en zoals we al vaker hebben meegemaakt, aangekomen op de camping schitterend mooi weer en hebben zitten genieten van een zondsondergang welke tot bijna 24:00 uur duurde.

Vandaag verlaten we Skye maar eerst nog een bezoek aan Dunvegan Castle. Leuk kasteel en mooie tuin. Schitterende route naar Balmacara waar we een camping hebben uitgezocht. Leuke, kleine camping en ziet er uit als een park. Mooi dus. Goed weer ondertussen en veel Midges !!!
   
Urquhart Castle

Dag 11

Vandaag gaan we Nessie bekijken. Eerst de A87 terug maar nu naar Invermoriston, weer die schitterende route. Bij Invermoriston komen we langs Loch Ness en bij Drumnadrochit bezochten we Urquhart Castle. Mooi en leuk.

Cannig camping, beetje binnenland in en mooie camping. Wasdag vandaag alleen heeft de droger veel muntjes nodig en na 3 x nog niet droog, dan maar buiten. Voor morgen gelijk op een mooie route binnendoor naar Ullapool.
   
Ullapool

Dag 12

Op weg naar Ullapool. Rogie falls bezocht en kleine wandeling gemaakt. Mooi route verder met heel erg veel bloeiende brem op de berghellingen. Hebben voor de camping in Ullapool gekozen. Het plaatsje in en aan het eind van de haven rechts en gelijk links, is een aardige camping aan het water.
s' Avonds in de pub gegeten waar we 10 jaar geleden geslapen hebben [The Ferry Boat INN], was erg lekker.
   
Golspie & Dornoch

Dag 13 & 14

"Dunrobin Castle" in Golspie en een fijne camping aan de kust in het leuke kleine plaatsje Dornch waar we een dag extra blijven.

Eerst het kasteel bezocht en we weten het wel "het is verboden foto's te maken" maarja wat doe je als je camera weinig of geen geluid maakt !
   
Distillery & Fort George

Dag 15

2 leuke uitjes vandaag naar de Distillery Glenmorangie & Fort George in Nairn. Rondleiding kost £ 2,50 welke in mindering gebracht worden als je iets aanschaft in de winkel. Hebben we hier niet gedaan, morgen denk ik wel.

Fort George is echt een aanrader en ben blij daar geweest te zijn.
   
Glenfiddich & Kildrummy Castle

Dag 16

Weer een uitjes dag. Glenfiddich distillery waar we een goeie rondleiding [gratis] kregen met als afsluiting lekker drankje waarna koffie met een heel groot stuk mud.

Heel erg warm bij het bezoek aan Kildrummmy castle en een te gek gezellige camping in Tarland
   
Blair Atholl

Dag 17

Ballater, Breaman, Devil's Elbow bij Bridge of Cally terug omhoog via de A924 naar Pitlochry en de camping het "Blair Atholl Caravan Park".
Onze weg vandaag was een rode lijn op de kaart dus dachten we "redelijk breed" maar dat viel tegen. Redelijk smal, hoog en bochtig, schitterende mooi en gelukkig rustig. De "Devil's Elbow" en Glen Shee is indrukwekkend.

In Pitlochery [toeristisch stadje] gelunched waarna we de camping hebben opgezocht in Blair Atholl. Daarna het Castle bezocht welke naast de camping ligt met als hekkesluiter van de dag een heerlijk Bar meal in "The Atholl Arms Hotel". Het was schitterend weer vandaag, rond de 20° C.
   
Peebles

Dag 18 & 19

In Peebles beetje vreemde camping. Het is een stacaravan park [zozo] met gelijktijdig een verkooppunt voor caravans maar wel met een heel erg leuk en mooi klein toerveldje waar het best vertoeven was.

   
Melrose Abbey

Dag 20

Acomb camping is het einddoel maar onderweg komen we een aantal mooie dingen tegen. Om te beginnen Melrose Abbey wat een bijzondere ervaring is, heel heel erg mooi.

Schitterende route naar de grens maar toch nog even gestopt in Jedburgh. Geen abbey bezocht, wel even langs gelopen.

De weg van Elishaw naar Hexham [Engeland] is een heel apart, je wordt er een beetje zeeziek van de golven heel kort op elkaar met stijgingen en daling van 15%, erg lastig voor de bestuurder maar wel heel apart en mooi.

   
Alne

Dag 21

Kalme dag vandaag. Rustperiode en boterham gegeten vlak bij een leuk piepklein kerkje onderweg welke zo te zien ook prive werd gebruikt door de kinderen van naastgelegen boerderij. Voor de rest geen onderbrekingen dus redelijk vroeg op de mooie Farm camping met heel erg veel schapen, leuk. Er was ook een cricket hier, maar er werd jammer genoeg voor Aad alleen in het weekend gespeeld.
   
York

Dag 22

Laatste dag naar de "Grote" stad York, wat een enorm leuke plaats is dat toch.
Schitterende pub gevonden waar we gegeten hebben [fish & chips natuurlijk] met lekker drankje erbij.
Eind van de middag naar Hull voor de terugreis naar huis.

by My Stats    
 

  This site was created using QIC Webfotoalbum - Foto's AW & TsT (c) Copyright 2006.